Головна сторінка Контакти Новини
Про центр Туберкульоз Звітні дані Державні закупівлі Платні послуги ТБ/ВІЛ

Тільки об’єднавшись разом, зможемо подолати епідемію туберкульозу

Цього року виповнюється 22 роки відтоді, коли у 1995 році Всесвітня Організація Охорони здоров’я зареєструвала епідемію туберкульозу в Україні.

Але проблема туберкульозу вже давно вийшла за рамки суто медичної галузі та набула статусу проблеми загально-державного значення через значне поширення туберкульозу серед населення країни.

В Запорізькій області з 24.02.2017 року проводиться місячник боротьби з туберкульозом згідно міжвідомчого наказу Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації, Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, ДУ «Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України», обласної організації Товариства Червоного хреста України від 24.02.2017 №171/0171/13/03 «Щодо підготовки та проведення місячника  боротьби з туберкульозом».

Згідно плану 24 березня 2017 року, в день Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, на території Свято-Покровського кафедрального собору проведена спільна акція КУ СТМО «Фтизіатрія», обласної організації Товариства Червоного хреста України, Української православної церкви щодо безкоштовного скринінгу на туберкульоз серед населення регіону. На протязі дня обстежено на цифровій пересувній флюорографічній станції 81 особа, робітниками Товариства Червоного хреста України розповсюджувалася просвітницька література.