Головна сторінка Контакти Новини
Про центр Туберкульоз Звітні дані Державні закупівлі Платні послуги ТБ/ВІЛ

Первинна профспілкова організація Запорізького обласного протитуберкульозного диспансеру

Первинна профспілкова організація у своїй роботі керується наступними нормативними документами:

  • уставом Професійного союзу працівників охорони здоров’я;
  • положенням про первинну профспілкову організацію Профспілки працівників охорони здоров’я.

Профспілковий комітет (профком) лікарні обирається на Профспілковій конференції на строк 5 років. Відповідно до регламенту, прийнятому на засіданні профкому засідання профкому проводяться 1 раз на місяць.

Основним напрямком діяльності профспілки є захист колективних інтересів членів профспілки. У зв’язку із цим Профспілковий комітет здійснює контроль реалізації положень колективного договору – основного юридичного документа, що регламентують всі аспекти взаємин між адміністрацією лікарні й членами колективу лікарні в особі профспілкового комітету.

Голова:
лікар-уролог вищої категорії
Хремовский Леонід Володимирович

Первинна профспілкова організація лікарні здійснює регулювання відносин у сфері праці, соціального й правового захисту медработников на основі практичного впровадження принципів соціального партнерства, передбаченого законодавством України по наступних питаннях:

  • трудових гарантій і квот;
  • оплати праці;
  • умов охорони праці;
  • розвитку соціального партнерства.

Профспілковий комітет лікарні, захищаючи інтереси співробітників:

  • проводить постійну роботу із захисту економічних і соціально-трудових інтересів співробітників лікарні;
  • здійснює контроль дотримання трудового законодавства, правильності оплати праці по системі обов’язкового медичного страхування, а також з наявності в лікарні платних медичних послуг, бере участь у розподілі засобів у системі добровільного медичного страхування;
  • здійснює контроль умов праці і його безпеки;
  • проводить аналіз захворюваності співробітників;
  • захищає права медичних працівників на професійну підготовку й підвищення професійної кваліфікації;
  • робить юридичні консультації, у тому числі за допомогою залучення фахівців з регіональної профспілкової організації міста;
  • бере участь у дозволі індивідуальних трудових суперечок, а також у роботі конфліктної комісії.

Профспілковим комітетом проводиться більша робота з контролю використання засобів державного соціального страхування. Слід зазначити, що профспілковий комітет використає всі наявні засоби для оздоровлення дітей співробітників.

Профспілковий комітет здійснює контроль нормування й оплати праці, а також режиму праці й відпочинку співробітників.

У лікарні створена комісія з охорони праці, куди ввійшли представники адміністрації й представники профспілки лікарні. У лікарні вибраний уповноважений по охороні праці. Розроблено й затверджений перелік спеціального й санітарного одягу, взуття й засобів індивідуального захисту, видаваних співробітникам . Постійно проводяться обходи всіх відділень. Постійно виявляється матеріальна допомога членам профспілки.

Профспілковий комітет лікарні бере активну участь у проведених семінарах по навчанню профорганізаторів, профактивистов, проведених Профспілкою працівників охорони здоров’я Запорізької області, брав активну участь у всіх загальноукраїнських акціях акціях протесту, проведених ЦК Профспілки, домагаючись тим самим рішення принципово важливих питань: неодноразово Профспілки виступали за реформування системи оплати праці працівникам бюджетної сфери в частині охорони здоров’я.

З особливою турботою профспілковий комітет ставиться до учасників Великої Вітчизняної Війни. Неодноразово наші учасники Великої Вітчизняної війни одержували безкоштовні продуктові замовлення до свят 1 і 9 травня . У лікарні проводяться святкові заходи , присвячений Святу перемоги – 9 Травня.

Профспілковий комітет разом з адміністрацією лікарні й спортивним суспільством « Спартак » організує різні екскурсійні поїздки , весняні Спартакіади ( у плавальному басейні ) і літні Спартакіади ( на березі Дніпра , на острові Хортиця , на різних спортивних площадках міста Запоріжжя ), відвідування концертів і театру ім. Магара , туристичні походи по острові Хортиця з відвідуванням Кінного театру. Щорічно до Нового року закупаються подарунки для дітей співробітників. Для дітей співробітників лікарні безкоштовно видаються квитки на новорічну ялинку .

Звичайно ж, здійснення такого великого обсягу робіт було б неможливо без допомоги з боку управлінського апарата нашої лікарні. Саме завдяки активній позиції адміністрації облтубдиспансера на тісне співробітництво із профкомом ставати можливим надання допомоги співробітникам облтубдиспансера. Колективний Договір між адміністрацією й профкомом дає нам можливість розширити сфери діяльності профкому й на законній підставі вирішувати дуже багато питань громадського життя. Ми вважаємо вкрай важливим відзначити як позитив той дух відкритого співробітництва й взаєморозуміння в процесі спільної роботи, що панує у відносинах профкому й адміністрації .

Ми твердо переконані, що кожний із читаючі ці рядки здатний внести свій внесок у нашу спільну справу рішення проблем працівників охорони здоров’я. Успіхів Вам на цьому шляху!

Від імені колективу працівників профспілкової організації Запорізького облтубдиспансера
З повагою, голова профкому Запорізького облтубдиспансера Леонід Володимирович Хремовский .