Головна сторінка Контакти Новини
Про центр Туберкульоз Звітні дані Державні закупівлі Платні послуги ТБ/ВІЛ

Зупиніть туберкульоз, поки я живий!

24 березня світова громадськість з ініціативи ВООЗ відзначає міжнародний день боротьби з туберкульозом. На Україні з 22 березня 2002 року діє Указ Президента «Про Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз». З метою відзначення Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом 24 березня, починаючи з 1998 року, в Запорізькій області щороку проводиться місячник боротьби з туберкульозом, спрямований на підвищення поінформованості громадян у питаннях попередження захворювання на туберкульоз в умовах його епідемії, забезпечення здорового, довготривалого та більш продуктивного життя населення.

За останні 5 років у Запорізькій області захворюваність на туберкульоз знизилась на 28,0 %; захворюваність на туберкульоз серед дітей – на 33,3 %; серед підлітків – на 46,2 %; смертність від туберкульозу – на 30,4 %.

Однак, для результативної боротьби з туберкульозом насамперед необхідно, щоб громадяни усвідомили всю серйозність проблеми та всебічно  співпрацювали з нами, своєчасно проходили  профілактичні огляди, а в разі необхідності, проходили повний курс лікування.