Головна сторінка Контакти Новини
Про центр Туберкульоз Звітні дані Державні закупівлі Платні послуги ТБ/ВІЛ

Легенево-хірургічне відділення

Легенево-хірургічне відділення (ЛХО) розгорнуте на 35 ліжок. Здійснює надання хірургічної допомоги хворим на туберкульоз. На базі відділення виконуються планові оперативні втручання на легенях та грудній клітині при туберкульозі легень, плеври, бронхів, а також планові втручання загальнохірургічного профілю невеликої складності та обсягу.

Спектр операцій, що виконуються.

P1040022Операції на легенях:

  • пульмонектомія,
  • лобектомія,
  • сегментектомія,
  • атипова резекція;


Операції на плеврі
:

  • плевректомія,
  • декортикація легені,

Операції на грудній клітині:

  • торакопластика коригуюча, лікувальна;
  • торакостомія.

P1040028У відділенні широко впроваджуються мініінвазівні відеоторакоскопічні втручання на органах грудної клітини при ексудативних плевритах, дисемінаціях легень неясного генезу та гіперплазії внутрішньогрудних лімфовузлів. Також проводяться відеоторакоскопічні втручання при туберкульозі легень.

Лікарі відділення надають консультативну допомогу хворим ЗОПТКД, протитуберкульозних закладів міста та області, лікувальних закладів загального профілю за необхідніст`ю, виступають з доповідями на конференціях, засіданнях асоціацій.

За підтримки адміністрації ЗОПТКД лікарі відділення постійно вдосконавлюють знання та практичні навички на курсах вдосконавлення на базі кафедри торакльної хірургії Київської медичної академії вдосконавлення лікарів ім. Шупика, відділення торакальної хірургії Київского НДІ фтизіатрії та пульмонології ім. Яновського.

Склад відділення

Євса Володимир Олександрович, завідуючий відділенням. лікар торакальний хірург, вища кваліфікаційна категорія з торакальної хірургії, стаж роботи 16 років, видано 6 друкованих наукових роботи в спеціальних виданнях.
  Жовніренко Максим Григорович, лікар торакальний хірург, друга кваліфікаційна категорія з торакальної хірургії, стаж роботи 11 років, видано 5 друкованих наукових робіт в спеціальних виданнях.
Селіверстов Сергій Георгійович, лікар торакальний хірург, перша кваліфікаційна категорія з торакальної хірургії, стаж роботи 16 років, .
Рогач Василь Васильович, лікар терапевт, вища кваліфікаційна категорія з торакальної хірургії, стаж роботи 33 років, видано 10 друкованих наукових робіт в спеціальних виданнях.