Головна сторінка Контакти Новини
Про центр Туберкульоз Звітні дані Державні закупівлі Платні послуги ТБ/ВІЛ

30.11.2018

 В Національному заповіднику о. Хортиця президією Асоціації лікарів-організаторів охорони здоров’я спільно з Запорізькою обласною радою, Запорізькою обласною державною адміністрацією та мерією м. Запоріжжя відбулась акція «Від покоління до покоління. Від серця до серця», в якій прийняли участь керівництво КУ СТМО «Фтизіатрія» та КУ «Запорізький обласний протитуберкульозний клінічний диспансер» ЗОР.

 

Мета акції:

  1. Озеленення острова Хортиця, який є важливим об’єктом природної, культурної та історичної спадщини.
  2. Віддання шани колишнім лікарям-організаторам охорони здоров’я Запорізької області та залишення пам’яті про організаторів охорони здоров’я, які працювали і працюють по теперішній час.

Основна мета роботи Асоціації – збереження здоров’я та життя населення нашого краю. Поліпшення екологічної ситуації в нашому регіоні, так як Хортиця – це перлина України та легені Запорізького краю.

 

Були висаджені липи, горобини, дуби. Дуб – це символ міцності духу та довголіття.

Після завершення висадки дерев учасники акції змогли обігрітися біля справжньої української печі та випити чаю з травами, зібраними на острові, якими пригостив директор Національного заповідника «Хортиця» Остапенко Максим Анатолійович.

 

Під час чаювання директор Національного заповідника розповів історію о. Хортиця. На протязі попередніх віків на о. Хортиця було знищено 49 тис. дубів, тому так важлива сьогодні висадка дерев, як продовження традиції по відновленню нашого краю.

Члени асоціації вирішили започаткувати та продовжити проведення щорічної висадки дерев.